Running Man Show

Running Man Show


Running Man (Korece: 런닝맨) show programı; Güney Kore ülkesinin ünlü eğlence programlarından birisidir. Türkçesi Koşan Adam olan program Güney Kore'nin en büyük kanallarından olan SBS TV kanalında 11 Temmuz 2010 tarihinden beri her pazar günleri yayınlanmakta ve büyük beğeniyle izlenmektedir. Running Man showunun her bölümünde ana kadrodaki oyuncunlar ve ünlü konukların görevleri yerine getirirken verdikleri mücadeleleri ile programın sloganı "Don't Walk,Run!" yani "Yürüme,Koş!" misyonunu başarıyla yerine getirmekteler. Running Man eğlence programı yazarlarının yazdıkları görevleri önce kendi ekibine denetip sonrasında Running Man ana kadro oyuncuları ile misafir olarak çağırdıkları ünlü konuklara bu görevleri senaryo olmadan tamamen doğaçlama bir şekilde yaptırmaktalar. Bu doğallık sayesinde Running Man Güney Kore haricinde Asya ülkelerinde hatta tüm dünya ülkelerinde sevilerek izlenmektedir.

Running Man ana kadro üyelerine gelecek olursak; toplamda 7 üye ile başlamış sonrasında bu sayı 9 olmuş ve tekrar 7 üyeye düşmüştür. Üyeleri daha sonraki yazılarımızda detaylı olarak tanıtacağımız için bu yazımızda kısaca isimlerinden bahsedeceğiz.

  1. Yoo Jae-suk: Running Man programın ası olan Jae-suk Running Man üyelerinin içinde etkin rol almakta ve seyirciyi tipleme ve sözleriyle güldürmektedir. Güney Kore'de daha öncede eğlence programları sunmuş Yoo Jae-suk anket oylamalarında Running Man üyeleri arasında en çok sevilen kişidir.
  2. Ji Suk Jin: Running Man üyelerinin en yaşlısı ve en kolay elenenidir. Bu yüzden de diğer RM üyeleri o elenmeden yarışın başlamadığını söyleyerek Ji Suk Jin ile dalga geçmekteler.
  3. Kim Jong-kook: Aslen şarkıcı olan Jong-Kook fiziki yönden kaslı olması sayesinde Running Man üyeleri arasında en güçlü üyedir. Hem RM üyelerinin hemde konuk misafirlerin korkulu rüyasıdır. 
  4. Lee Kwang-Soo: Aslen aktör olan Kwang-Soo Running Man üyeleri arasında 1.93cm boyuyla en uzunu ve en genç üyesi olmakla beraber kendine tarz hareketleriyle en komik üyesidir.
  5. Song Ji-hyo: Aslen aktrist olan Ji-hyo Running Man programına 2-5ci bölümlere kadar konuk olarak katılmış 7ci bölümden itibarende Running Man programının vazgeçilmez üyesi olmuştur. Running Man'in tek kız üyesidir.
  6. Kang Gary: Aslen rapçi olan Gary Running Man üyeleri arasında en duygusal ve dürüst üyedir. Song Ji-hyo ile birlikte aralarında duygusal bir ilişki olmasından dolayı Monday Couple yani Pazartesi Çifti olarak nam salmışlardır. En büyük zaafı Song Ji-hyo'dur.
  7. Ha Dong-hoon: Kısaca Haha olarak bilinmekte ve Running Man üyeleri arasında en kısa ve çocukça hareketlere sahip kişidir. Ayrıca evlenene kadar tüm konuk kadın oyunculara ilan-ı aşk ettiğinden Running Man playboyu olmuştur.
  8. Song Joong-ki: Running Man programı başladığında ana kadroda olan Joong-ki iş yoğunluğu ve kariyerine odaklanmak için 41ci bölümde Running Man programına ağlayarak veda etmiştir. Running Man'de olduğu sürede Running Man'in Çiçek çocuğu ve en akıllı üyesi olarak nam salmıştır.
  9. Lizzy: Running Man programına 13-14cü bölümlerde konuk olarak katılmış 18-25ci bölümlerinde ise ana kadro üyesi olarak katılmış ancak grubu olan After School aktiviteleri nedeniyle Running Man'den ayrılmıştır. Running Man'de Busan Girl olarak nam salmıştır.

Running Man eğlence programı Güney Kore'de popüler olmasıyla Hallyu yıldızlarının ilgisini çekmiş ve bu yıldızların Running Man programına konuk olmasıyla diğer Asya ülkelerinde popüler olmuştur. Running Man eğlence programı, gönüllü fanları tarafından Çince, İngilizce, Tay Dili, İspanyolca, Vietnamca, Arapça ve Türkçe dil alt yazı çevirileri eklenerek tüm dünyaya yayılma imkanı bulmuş ve popülerliğini artırmıştır.

Running Man Yeni Bölümler Mail Adresinize Gelsin!

2 yorum:

  1. Song Joong-ki konusunda özellikle 41. Bölümü çok merak ediyorum. Henüz ingilizce altyazı olarak bile izlemedim ama yayınlanırsa sanırım iyi olur. :) Çevirmenlere de kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Aynen ya 41. Bolum gelse çok güzel olur T^T

    YanıtlaSil